Hoe leeg ik mijn browser cache?

Zijn er aanpassingen gemaakt aan de website, maar jij ziet deze (nog) niet? Er bestaat een grote kans dat de pagina nog in het geheugen van je computer is opgeslagen waardoor jij nog steeds naar de oude versie kijkt. Zo los je het op!

Internet webbrowsers als Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox slaan een deel van een website op in het computergeheugen. Zo moet je denken aan afbeeldingen, styling bestanden en scripts. Webbrowsers doen dit om bij je volgende website bezoek de website sneller te kunnen inladen. Hoe verwijder je de browser cache?

Internet Explorer

Browser cache legen in Internet Explorer
Stap 1
Open Internet Explorer en druk op het tandwiel rechtsboven. Open het menu, ga naar instellingen en druk op “Safety” druk vervolgens op Delete Browsing History.

internet-explorer-1

Stap 2
Uncheck al het andere behalve “Temporary Internet files and website files” Druk vervolgens op DELETE

internet-explorer-2

Google Chrome

Browser cache legen in Chrome
Stap 1
Klik op de menu knop rechts bovenin (de drie puntjes) en ga naar instellingen.

chrome-1

Stap 2
Klik op geavanceerde instellingen (onderaan bij de instellingen)

chrome-2

Stap 3
scroll naar het “privacy” gedeelte, klik vervolgens op “clear browsing data”

chrome-3

Stap 4
Klik alleen “cached images and files” aan zodat er bijvoorbeeld geen cookies verdwijnen of automatisch opgeslagen wachtwoorden.

chrome-test-4

Browser cache legen in Safari
Stap 1
Open Safari en klik op “Empty Cache”.

schermafbeelding-2016-12-02-om-15-59-39

Stap 2
Klik op “Empty”.

schermafbeelding-2016-12-02-om-15-59-53

Mozilla Firefox

Browser cache legen in Firefox
Stap 1
Open Mozilla Firefox open het menu opties onder Tools. (of de drie puntjes)

firefox-2

Stap 2
Klik op de tab “Privacy” en scroll vervolgens omlaag en klik op “clear your recent history”

firefox-3

iPhone Safari

Browser cache legen in Safari

Stap 1 - Ga vanaf het home-scherm naar ‘Instellingen’.

Stap 2 - Scroll naar onder en tik op ‘Safari’.

Stap 3 - Tik onderaan op de optie ‘Wis geschiedenis en websitedata’.

Stap 4 - Bevestig het verwijderen van de cache door op ‘Wis’ te drukken.

safari-cache-legen-cache-clear-001

Android Chrome

Browser cache legen in Chrome

Stap 1 - Open de Chrome-app op uw Android-telefoon of -tablet

stap 01-1

Stap 2 - Tik in de rechterbovenhoek op de drie rondjes.

Stap 3 - Kies in het menu voor 'Instellingen'.

Stap 4 - Tik op 'Geschiedenis en browsergegevens wissen'.

Stap 5 - Kies bovenaan een periode. Als u alles wilt verwijderen, selecteert u Onbeperkt.

Stap 6 - Vink de selectievakjes aan naast 'Cookies en sitegegevens' en 'Gecachte afbeeldingen en bestanden'.

Stap 7 - Tik op 'Gegevens wissen'.