Hoe verander ik mijn eigen wachtwoord?

Het is belangrijk om regelmatig een (sterk) nieuw wachtwoord in te stellen voor je account. Zo houd je je website veilig en houd je hackers buiten de deur.

Je kunt je wachtwoord in WordPress op meerdere manieren wijzigen. Wanneer je je huidige wachtwoord nog weet (en dus niet je wachtwoord vergeten bent) kun je het beste in WordPress inloggen, en vervolgens (in de backend) naar Gebruikers > Je profiel gaan. Wanneer je naar beneden scrolt zul je het onderstaande scherm zien:

wachtwoord-genereren

Wanneer je op “Wachtwoord genereren” klikt, zal WordPress een sterk wachtwoord voor je aanmaken. Dit zal er ongeveer uit zien:

wordpress-wachtwoord-wijzigen

Je kunt hier uiteraard ook je eigen wachtwoord invullen. WordPress zal een indicatie geven van hoe sterk je gekozen wachtwoord is. Scroll als je klaar bent naar beneden en klik op “Profiel bijwerken“.