1. Support
  2. Belangrijke berichten
  3. Implementatie van Google Analytics 4

Waarom is het belangrijk om Google Analytics 4 nu te implementeren?

Google Analytics 4 is de nieuwe versie van de analyse tool. Deze variant is compleet anders dan de oude versie, Universal Analytics, en verzameld op een andere manier statistieken van jullie website. Daarom is het niet mogelijk om de data van het oude Universal Analytics account over te zetten naar Google Analytics 4. De data van Universal Analytics en Google Analytics 4 is niet met elkaar te vergelijken.

In de toekomst stapt Google volledig over naar Google Analytics 4, waardoor het oude account geen data meer kan verzamelen. Hoe eerder je een Google Analytics 4 implementeert, hoe eerder je historische data kunt gaan opbouwen om in de toekomst mee te kunnen vergelijken. 

Je begint dus met een schone lei statistieken in Google Analytics 4. De nieuwe functies van Google Analytics 4 geven in de toekomst betere inzichten en geoptimaliseerde data. We raden aan om direct de juiste doelen in te laten stellen, zodat je in de toekomst zonder tekortkomingen data kunt verzamelen om tot de juiste inzichten te komen. 

Gerelateerde vragen: