Wat beschouwt Google Analytics als unieke bezoeker?

Google Analytics is bedoelt voor marketing/advertentie doeleinden en probeert daarom zoveel mogelijk alleen menselijke activiteit te meten. Geautomatiseerde bezoeken (bots) van bijvoorbeeld zoekmachines en bezoekers die bijvoorbeeld JavaScript hebben uitgeschakeld worden daarom zoveel mogelijk door Google Analytics genegeerd.

Google Analytics kijkt ook anders naar unieke bezoekers (users). Een uniek IP-adres dat meerdere keren in een maand tijd de website bezoekt wordt door Google Analytics slechts als één unieke bezoeker geteld.

Gerelateerde vragen:

Gerelateerde blog: