Wat is het verschil tussen de gratis en de betaalde variant van de Yoast SEO plug-in?

In de betaalde versie van de plug-in, de Yoast SEO premium, wordt niet alleen een controle uitgevoerd op de zoekwoorden zoals bij de gratis variant. Bij de betaalde versie worden teksten ook geanalyseerd op variaties van het zoekwoord. Zo neemt de betaalde versies ook synoniemen en vervoegingen van het zoekwoord mee in de analyse, waardoor de aanbevelingen nauwkeuriger worden.

Daarnaast geeft Yoast Premium suggesties voor interne links, zodat je gemakkelijker jouw interne linkstructuur kunt verbeteren. Ook is het mogelijk om al je ingevulde zoekwoorden te exporteren en te bekijken in een CSV bestand. Zo heb je gemakkelijk een overzicht van je opgegeven zoekwoorden in excel. Naast deze extra’s zijn er nog meer verschillen tussen de gratis en premium Yoast. Hier vind je een uitgebreid overzicht van de verschillen.

In deze handleiding gaan we uit van de gratis variant van de Yoast SEO plug-in.