Wat is TLS?

Transport Layer Security, beter bekend als TLS, is een beveiligingsprotocol dat is ontworpen om privacy en gegevensbeveiliging voor communicatie via internet te vereenvoudigen. TLS wordt gebruikt om de communicatie van websites tussen gebruiker en server te coderen.

TLS wordt voornamelijk gebruikt bovenop een ander beveiligingsprotocol: TCP. Het bestaat uit 3 hoofdcomponenten.

• Codering
    Verbergt de gegevens die worden overgedragen van derden.
  • Authenticatie
    Zorgt ervoor dat de partijen die informatie uitwisselen zijn wie ze beweren te zijn.
  • Integriteit
    Verifieert dat de gegevens niet zijn vervalst of geknoeid.

Meer informatie