Waar kan ik FTP (of sFTP) gegevens van mijn website vinden?

Uit veiligheidsoverwegingen is niet mogelijk is om via FTP (of sFTP) met de web server te communiceren. Dit om bijvoorbeeld misbruik van de webserver te voorkomen en de laadsnelheid van de website niet aan te tasten.

Afbeelding optimalisatie scripts via FTP omzeild

Wanneer afbeeldingen direct via de Mediabibliotheek worden toegevoegd in WordPress kunnen scripts de afbeeldingen optimaliseren zodat deze compacter worden en sneller laden. Wanneer FTP wordt gebruikt worden dergelijke scripts niet geactiveerd wat de snelheid van de website aantast.

Webserver wordt misbruikt als bestandsserver

Onze server omgevingen zijn optimaal geconfigureerd voor het gebruik als web service, het serveren van website. FTP wordt veelal gebruik om grote hoeveelheden bestanden te verplaatsen. Dit is per definitie niet waar een web server voor is bedoeld. Grote bestanden horen op een bestandsserver en niet op een webserver. Bestandsservers zijn ook veel goedkoper in opslag.