Wat zijn de kosten als we het direct bij Google hosten?

Google adviseert ten minste drie servers voor een productieomgeving om het potentieel van dataverlies te verminderen in geval van een serverstoring. Elke server, gedefinieerd als een App Engine-instantie in een flexibele omgeving, heeft één vCPU, 0,5 GB aan geheugen en 10 GB aan schijfruimte. In een flexibele omgeving heeft Google de mogelijkheid om automatisch op te schalen van drie naar meer servers, indien nodig. Het wordt verwacht dat 3-6 servers een verwerkingscapaciteit hebben van 50-200 verzoeken per seconde. Iedere server kost ongeveer € 40 per maand, wat betekent dat de minimale maandelijkse kosten voor een productieomgeving uitkomen op € 120.

Voor websites met hoger dataverkeer en meer tags, kan Google Cloud automatisch opschalen naar 5-6 servers, wat de maandelijkse kosten zou verhogen naar een bedrag tussen € 240 en € 300.

Samengevat, de kosten zullen starten vanaf € 120 per maand, maar voor websites met hoger dataverkeer en meer tags kunnen deze oplopen tot € 240 - € 300 per maand.