Wat is de Yoast SEO plug-in?

De Yoast SEO plugin is een veelgebruikte uitbreiding voor het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Yoast geeft je ondersteuning op het gebied van Search Engine Optimization (SEO): het maakt het proces van zoekwoorden doorvoeren in jouw content eenvoudiger. Naast een gratis versie is er ook een betaalde variant van de plug-in.

Met de Yoast SEO plug-in kun je een zoekwoord invoeren die je aan een specifieke pagina of blogpost wil koppelen, om de vindbaarheid van de pagina te vergroten in zoekmachines. De plug-in voert vervolgens een check uit om te achterhalen of het zoekwoord geoptimaliseerd is voor de pagina. Zo controleert de plug-in bijvoorbeeld waar en hoe vaak het zoekwoord op de pagina staat. Hier komen vervolgens aanbevelingen uitgerold om de pagina te verbeteren op basis van het opgegeven zoekwoord.